Kjo eshte vitamina qe ndihmon ne largimin e fryrjes se barkut dhe kuron keto probleme..!?

Fryrja e barkut mund të jetë një problem që mund të zgjidhet farë lehtë cilado qoftë arsyeja që e shkakton.

Intoleranca ndaj ushqimeve të ndryshme , çrregullimi i niveleve të baktereve të mira dhe atyre të këqija, inflamacioni i sistemit imunitar, intoleranca e glutenit etj mund të çojnë në grumbullimin e gazrave në stomak e ky problem të shndërrohet në kronik !

Vitamina që rekomandohet të merret në kësi rastesh përfshin kompleksin e vitaminave B.
Nëse fryrja e barkut shkaktohet nga mbajtja e fluideve në stomak vitamina B6 mund të ndihmojë me problemin tuaj.

Gjendet me shumicë tek mishi i shpendëve, peshkut dhe drithrave. Marrja e B6 përmes regjimit ushqimor është mënyra më e mirë natyrale për të trajtuar problemet e stomakut,

Thiamine, ose Vitamina B1, është esenciale për shpërbërjen e karbohidrateve në trup. Ajo gjithashtu ndihmon në prodhimin e ATP një enzime që ndihmon në tretjen e ushqimit.
Kjo vitaminë përshpejton këtë proces dhe punon për neutralizimin e gazit dhe fryrjen e barkut .

Mungesa e vitaminës B12 lidhet gjithashtu me inflamimin e stomakut. Inflamacioni i stomakut që shkaktohet nga mungesa e B12 mund të çojë në prishjen e balancës së baktereve, duke shkaktuar fryrje, gazra dhe dispepsi.

Ushqimet e detit, qumështi, djathi, vezët, mishi i pulës e viçit janë të gjitha burime të shkëlqyera të vitaminës B12.

Be the first to comment on "Kjo eshte vitamina qe ndihmon ne largimin e fryrjes se barkut dhe kuron keto probleme..!?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*