Mesazhi i plakës që do t’ju dridhë zee’mra/Fëmijët e mi të dashur, do të v’dees së shpejti – Unë kam vetëm një kërkesë për ju…

Mesazhi i plakës do t’ju dridhet ze mra. Vd ekja është pjesë e pandashme e jetës dhe askush nuk mund ta shmangë atë, por e rëndësishme është se si kemi jetuar dhe çfarë kemi lënë pas.

Shpesh harrojmë vlerat e vërteta në jetë dhe lëmë tri shtimin, ze mërimin, zem ërimin të na hel mojë nga brenda dhe koha thjesht kalon… Historia e kësaj nëne të moshuar na kujton diçka që duhet të kemi gjithmonë në mendje.

Fëmijët e mi të dashur. Do të vijë dita kur nuk do të jem më në këtë botë. Do të lë gjithçka që kam fituar, përfshirë edhe ty. Shumë gjëra do të mbeten pas, por për një do t’ju pyes.

Mos u gri nd për shtëpinë që lashë, ajo do të mbetet pas teje dhe do të jetë e dikujt tjetër, sepse ti në këtë rrugë ku po shkoj nuk do ta marrësh dot.

Kur ndani zgjedhjen time të porcelanit nga ajo që keni ngrënë, mos harroni të mos i ndani ato pjata ndërsa hani, sepse dikush tjetër pas jush do ta përdorë atë enë dhe ju do t’ia lini dikujt. Ruaje bekimin e përbashkët dhe mbledhjen e përbashkët të sofrës.

Asnjëherë mos jepni dëshmi të rreme as vëllait tuaj, as kunatit tuaj. Hape gojën ndaj së vërtetës ashtu siç e hap për të ngrënë. Asnjëherë mos debatoni për gjërat materiale, mos lejoni që paratë t’ju vlejnë më shumë. Kujto nënën që të ushqeu me dashuri, mos ur re askënd dhe mos po shtëro dhe ik sa më shumë nga e ke qja.

Ndani bukurinë… Ndani dashurinë Lërini veprat të flasin më fort se fjalët tuaja. Mos u gri ndni me njëri-tjetrin. Mbani mend se jeni bartur nga një mitër. Mos harroni se keni ardhur në këtë botë pa asgjë dhe se do të ktheheni pa asgjë.

Asgjë nuk është më e vlefshme se komuniteti dhe dashuria që le në tra shëgimi. Kështu që ju rritni fëmijët tuaj dhe nuk ju vjen keq për mua.

Në vend të lo tëve, thuaj një lutje të heshtur për shpirtin tim. Ndoshta lutja juaj do të më hapë derën e para jsës për mua… Dhe mua? Unë do të vazhdoj të të ruaj vetëm nga kufijtë e tjerë, ku një ditë do të takohemi dhe do të qëndrojmë së bashku në përjetësi…

Be the first to comment on "Mesazhi i plakës që do t’ju dridhë zee’mra/Fëmijët e mi të dashur, do të v’dees së shpejti – Unë kam vetëm një kërkesë për ju…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*